Kies ook voor vrijwilligerswerk Amsterdam

Er is ontzettend veel vrijwilligerswerk in Amsterdam. Je komt het in alle lagen van de maatschappij tegen. Dat maakt Amsterdam de meest bruisende stad van Nederland. Waar ondanks het stadse leven iedereen betrokken is. De een door maatschappelijk werk Amsterdam en de ander weer op een heel andere manier. Wat er toe doet, wij doen het samen.

Veel van het vrijwilligerswerk is voor mensen onmisbaar. Om betrokken te zijn bij de maatschappij en sociaal niet geïsoleerd te raken. Dat is precies waar maatschappelijk werk Amsterdam zich voor inzet. Zodat iedereen in het oog kan worden gehouden, een opstap naar meer mogelijkheden krijgt en elke dag sociale contacten heeft. Waardoor de kwaliteit van leven absoluut omhoog gaat. En dat is zeker niet gebonden aan een leeftijd. Er is vrijwilligerswerk in alle leeftijden.

Voor veel mensen is er geen ruimte in de reguliere arbeidsmarkt. Dan biedt vrijwilligerswerk vaak een eerste opstap. Waardoor deze groep mensen weer betrokken is bij de maatschappij. Een heel belangrijke plek inneemt en zichzelf kan ontwikkelen.

Maatschappelijk werk Amsterdam, de draaiende motor

Werkloosheid kan iedereen overkomen. Van jongeren tot ouderen. En soms zelfs na vele jaren als trouwe medewerker ten dienste te hebben gestaan. Die werkloosheid kan veel met je doen. Het kan zorgen dat je minder gemotiveerd bent of na vele sollicitaties te hebben gestuurd niet meer weet wat je kunt doen. Dan is maatschappelijk werk vaak een goede stap om jezelf betrokken te houden en door te kunnen gaan om jezelf te ontwikkelen.

Met aan de ene zijde sociale contacten, er weer toe doen en jezelf ontwikkelen. En aan de andere kant zicht hebben op wat er mogelijk is. Want er is vaak meer mogelijk dan je kunt voorstellen. Dat geeft je veel positiviteit om door te gaan.

Deze mindere periodes uit het leven kan iedereen overkomen. Dat er dan een vangnet is in de vorm van maatschappelijk werk, vrijwilligerswerk of ondersteuning en coaching is bijzonder. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat eigenwaarde en zicht op de maatschappij blijven bestaan.  Zit je in een (uitzichtloze) mindere situatie? Neem eens contact op zodat wij de mogelijkheden met je kunnen bespreken en kunnen kijken of wij je weer kunnen helpen alles op de rit te krijgen.

Maatschappelijke betrokkenheid, de sleutel tot succes

Door betrokken te blijven, mensen te ontmoeten en te ontwikkelen vergroot je de kans tot succes behoorlijk. Daarom is vrijwilligerswerk als maatschappelijke betrokkenheid zo belangrijk. Het maakt niet voor niets een belangrijk deel van Amsterdam en omringende steden uit. Het is niet voor niets vergaand ontwikkeld en heeft vele mensen geholpen. De stap ernaartoe is vaak lastig. Waarna er altijd zicht is op nieuwe mogelijkheden en kansen die je krijgt. Denk er eens over na en kom met ons in contact.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.